keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Elokuva-arvosteluja: Monica Belluccin parhaat


Monica Bellucci, syntynyt 20.syyskuuta 1964 Italiassa, on näyttelijä ja entinen valokuvamalli.
Alla esittelyssä 2 lempielokuvaani jossa Monica näyttelee.





MALÉNA - synkkää kauneutta


Kun kaunis nainen nimeltä Malena jää leskeksi alkavat kylän miehet, että pojat lähestyä surevaa naista. Himon lisäksi miehet ajattelevat nuorta kaunotarta jonkinnäköisenä palkintona jonka ahkerin saa.
Samalla kylän kateelliset ihmiset, miehet sekä naiset tekevät hänen elämästään sietämättömän.


Malenaa seuraa 13-vuotias poika nimeltä Renato, joka rakastuu Malenaan tulenpalavasti eikä saa pois tätä ajatuksistaan. Itseasiassa elokuva kertoo Renatosta, joka on kuitenkin liian pieni ja avuton jotta voisi suojella Malenaa häntä ahdistelevilta kylän ihmisiltä. Pojan fantasiat Malenasta ovat jokseenkin härskejä mutta myöskin huvittavia..


Elokuvassa itsessään ei hirveen monta dialogia Monicalla ole, vaan hän näyttelee enemmänkin kehonliikkeillä ja ilmeillään. Leffassa on viehättävää nostalgiaa ja lämmintä huumoria sekä omaa myös hienon kuvauksen ihmisten kateellisuudesta ja mitä kateus voi saada aikaan.








IRREVERSIBLE - brutaali

2002 Cannesissa paljon kohua ja paheksuntaa aiheuttanut Irréversible on vastemielinen ja brutaali elokuva. Silti siinä on jotain mielenkiintoista ja se on yksi lempileffoistani. Vastenmielinen ja kaoottinen kuvaustapa aiheuttaa pahoinvointia jo itsessän ilman sen kummempia splatterkohtauksia.



Elokuva pistää kuitenkin miettimään ja pohtimaan. Kamera pyörii holtittomasti valojen vilkkuessa taustalla, aiheuttaen ahdistavan, kaoottimaisen tunnelman elokuvan edetessä käänteisessä järjestyksessä.

Leffassa esiintyvä raiskauskohtaus on tehty väkivaltaleffoihinkin tottuneelle katsojalle erittäin epämiellyttäväksi. Ikävä kyllä siinä kohtaa kameran heiluminen loppuu, eikä kamera pitkän raiskauskohtauksen aikana käänny kertaakaan mihinkään, vaikka katsoja sitä kerkeää useaan otteeseen toivomaankin.

Leffa ei kiertele eikä tarjoa ulospääsyä epämiellyttävistä kohtauksista vaan näyttää brutaalimmatkin kohtaukset sellaisenaan kun ne ovat.


Irreversible kertoo väkivallasta sekä kostosta ja onnistuu puristamaan väkivallalla shokeeratun katsojan mielestä ajatuksia ja pohdintoja siitä kuinka synkkä ihmismieli on ja mitä seurauksia väkivallasta aiheutuu.

Traileri:    http://www.imdb.com/video/screenplay/vi2601845529/

2 kommenttia:

  1. Moi! Mitä Largolle kuuluu? Siis sun miehellesi. Laitahan seuraavaksi teistä vaikka yhteiskuvia niin näkee lukijat missä kunnossa mies on nykyään. Vielä tänäkin päivänä hän on monen treenarin mielessä. Lahjoja olisi vaikka mihin, jos vaan intoa löytyisi kovaan treenaamiseen.

    VastaaPoista
  2. Moi!! Hyväähän sille kuuluu. Reenailee edelleen omaksi ilokseen. Sama linja jatkuu sen touhujen suhteen eli eipä jaksa niin tosissaan ottaa. :D

    Pidän mielellään tämän blogin anonyymina, eli jätän tarkoituksella kaikki minuun ja mun elämään liityvät kuvat yms. veke. Kuhan on joku sellanen paikka mihin avautua eri asioista jos mieli tekee :)

    VastaaPoista